Folketinget

Over to millioner dokumenter

Der er over to millioner dokumenter i Folketingets dokumentsamlinger, og både borgere og politikere skal kunne finde præcis det dokument de søger. Derfor stiller Folketinget store krav til søgemaskinen.

Grænsefladen er udviklet med henblik på at de meget forskelligartede brugergrupper – lige fra almindelige borgere til embedsmænd, journalister og parlamentarikere – skal have en optimal søgeoplevelse og kunne afgrænse deres søgninger i forhold til deres behov.

Skræddersyet

Ankiro har skræddersyet en grænseflade der gør det nemt at finde det du søger i Folketingets omfattende dokumentsamling.

Borgere, journalister og andre interesserede har mulighed for at søge meget specifikt og finde information om præcis den politiker, den sag eller det politiske parti de er interesserede i.

Et hav af forskellige dokumenttyper er repræsenteret i samlingen – lige fra lovforslag til mødereferater og referater af hvad hver enkelt politiker har sagt fra talerstolen i Folketingssalen. Med få museklik kan du vælge til og fra og nemt afgrænse din søgning efterhånden som søgeresultatet folder sig ud.

For at gøre søgningen endnu mere effektiv har Ankiro specialudviklet en avanceret søgetesaurus der forbedrer søgemaskinens recall og precision markant. Med den velkendte Ankirosøgeteknologi er det, trods det store antal dokumenter og de mange forskellige teksttyper, blevet nemt at finde det du søger i en af landets vigtigste dokumentsamlinger, Folketingets.

Case Folketinget
I 2004 leverede Ankiro en skræddersyet søgeløsning til en af landets vigtigste dokumentsamlinger, Folketingets. I 2009 blev folketinget.dk relanceret. Målet var fuld digitalisering af samtlige parlamentariske dokumenter. Addition stod for implementeringen, og Ankiro stod selvfølgelig for søgningen.