ANKIRO: Digital Tools on Human Terms

Vi er et softwarefirma hvor kombinationen af højtuddannede medarbejdere inden for sprogvidenskab og datalogi skaber en unik atmosfære og et kreativt udviklingsmiljø hvor to dage aldrig er ens. Stærke kontakter til såvel universitetsmiljøerne som vores partnere og kunder præger hverdagen, og vi er altid i gang med nye, spændende projekter.

Ankiros ekspertise er brugervenlige søgeredskaber. Brugervenlige fordi vi kombinerer vores sprogvidenskabelige og datalogiske viden i søgeredskaberne. Vi tager ikke udgangspunkt i teknologien, men i det sprog brugerne anvender. Derfor er vores slogan “Digital tools on human terms”.

En unik kombination af sprogdatabaser (ordbøger, tesaurusser, ontologier) og fuzzy logic muliggør det vi kalder “semantisk søgning” – søgning der finder det brugerne søger, ikke kun det de skriver.

Henrik Mee Løvgret

Direktør, partner

Bo Vincents

Bestyrelsesformand, partner

Esben Alfort

Forskningschef, partner

Lasse Houmøller

Kundechef

Bo Axelsen

Projektleder

Anders Sommer

Kvalitetssikring

Annelise Larsen

Direktionsassistent

Christian Berg

Driftsansvarlig

Hassan Hedayati

Backendudvikler

Ida Rørmann Olsen

Lingvist

Jytte Green

Afspændingspædagog

Matias Korn

Frontendudvikler

Mia R. Malmstedt

Lingvist

Michelle S. Madsen

Quality Assurance

Nikolaj Østergaard

Backendudvikler

Ole N. Thomsen

Sprogforsker

Oliviér Hansen

Backendudvikler

Samuel Korn

Backendudvikler

Sigurt B. Dinesen

Backendudvikler

Steen B. Andersen

Senior backendudvikler

Thomas S. Larsen

Backendudvikler

Tom M. Christensen

Backendudvikler

Tom Madsen

Backendudvikler

Uffe F. Lichtenberg

Frontendudvikler
Historie

I 1998 sad Jubii enevældigt på internettet i Danmark, og direktørerne Martin Thorborg, Kasper Larsen og Henrik Sørensen havde brug for en intelligent søgemaskine til deres nye portal. De mødte Bo Vincents, og sammen grundlagde de virksomheden ACSYS, forløberen for Ankiro.

ACSYS udviklede en crawler og en søgemaskine som de næste mange år dannede grundlaget for Jubiis Danmarkssøgning. I 2000 begyndte fokuseringen på enterprise search-markedet – søgemaskiner til intranet og hjemmesider. ACSYS blev omdannet til Ankiro som i løbet af kort tid opnåede en førende position i Danmark inden for informationssøgning, vidensdeling og sprogteknologi.

Arbejdsmiljø

I Ankiro ønsker vi at medarbejderne både trives og udfordres, hver dag. Vi tilbyder løbende videreuddannelse og karriereplanlægning, og samtidig er der tid til at dyste ved bordfodboldbordet. Vi lægger vægt på en uformel omgangstone og en flad ledelsesstruktur hvor hver enkelt medarbejder tager et personligt ansvar for egne projekter og følger dem til dørs.

Vi bor på tre etager i Kompagnistræde 10 i midten af København. Den gyldne bagerkringle over døren i baggården vidner om at huset oprindeligt var en bagergård, opført i 1796 for bagermester Peder Lou.

Ejerskab

Ankiro ejes af bestyrelsesformand Bo Vincents samt de tre medarbejdere Esben Alfort, Steen Bøhm Andersen og Henrik Mee Løvgret.

Yderligere anparter ejes af tidligere medarbejdere.