ANKIRO:
Digital tools on human terms

Vi er et softwarefirma hvor kombinationen af højtuddannede medarbejdere inden for sprogvidenskab og datalogi skaber en unik atmosfære og et kreativt udviklingsmiljø hvor to dage aldrig er ens. Stærke kontakter til såvel universitetsmiljøerne som vores partnere og kunder præger hverdagen, og vi er altid i gang med nye, spændende projekter.

Ankiros ekspertise er brugervenlige søgeredskaber. Brugervenlige fordi vi kombinerer vores sprogvidenskabelige og datalogiske viden i søgeredskaberne. Vi tager ikke udgangspunkt i teknologien, men i det sprog brugerne anvender. Derfor er vores slogan “Digital tools on human terms”.

En unik kombination af sprogdatabaser (ordbøger, tesaurusser, ontologier) og fuzzy logic muliggør det vi kalder “semantisk søgning” – søgning der finder det brugerne søger, ikke kun det de skriver.

Historie

I 1998 sad Jubii enevældigt på internettet i Danmark, og direktørerne Martin Thorborg, Kasper Larsen og Henrik Sørensen havde brug for en intelligent søgemaskine til deres nye portal. De mødte Bo Vincents, og sammen grundlagde de virksomheden ACSYS, forløberen for Ankiro.

ACSYS udviklede en crawler og en søgemaskine som de næste mange år dannede grundlaget for Jubiis Danmarkssøgning. I 2000 begyndte fokuseringen på enterprise search-markedet – søgemaskiner til intranet og hjemmesider. ACSYS blev omdannet til Ankiro som i løbet af kort tid opnåede en førende position i Danmark inden for informationssøgning, vidensdeling og sprogteknologi.

Arbejdsmiljø

I Ankiro ønsker vi at medarbejderne både trives og udfordres, hver dag. Vi tilbyder løbende videreuddannelse og karriereplanlægning, og samtidig er der tid til at dyste ved bordfodboldbordet. Vi lægger vægt på en uformel omgangstone og en flad ledelsesstruktur hvor hver enkelt medarbejder tager et personligt ansvar for egne projekter og følger dem til dørs.

Vi bor på tre etager i Kompagnistræde 10 i midten af København. Den gyldne bagerkringle over døren i baggården vidner om at huset oprindeligt var en bagergård, opført i 1796 for bagermester Peder Lou.

Ejerskab

Ankiro ejes af bestyrelsesformand Bo Vincents samt de tre medarbejdere Esben Alfort, Steen Bøhm Andersen og Henrik Mee Løvgret. Yderligere anparter ejes af tidligere medarbejdere.

Partnere

En lang række af vores løsninger er leveret gennem vores partnere. Hvis du har brug for en dygtig leverandør, anbefaler vi at du kontakter en af disse konsulenthuse der har erfaring med Ankiros produkter.
Se partner-siden

Bo Vincents

Arbejdende bestyrelsesformand og seniorpartner. Bo grundlagde Ankiro efter 25 års virke som datalog og økonom og har i dag fokus på NewBiz.

Sideløbende med arbejdet i Ankiro har Bo undervist i IT og Virksomhedsledelse på RUC og CBS.

Henrik Mee Løvgret

Administrerende direktør og partner. Til dagligt har Henrik primært fokus på softwareudvikling, leverancer, større projekter og drift.

Henrik har arbejdet med IT-ledelse inden for bl.a. Digital Workplace og Business Relationship & Business Partnering.

Aase Bundgaard

Business Manager og kundeansvarlig for specialløsninger, særligt inden for arbejdsmarkedsområdet.

Aase har over 30 års erfaring med IT-udvikling og forretning, bl.a. som projektchef, konsulentdirektør og it-chef.

Lasse Houmøller

Lasse Houmøller

Kundechef for søgemaskine-området med produktansvar for udviklingen af Ankiro Enterprise Suite.

Lasse har en baggrund som softwareudvikler og har således et ben i både forretnings- og udviklingsdelen af Ankiro.

Bo Forberg Axelsen

Bo Forberg Axelsen

Afdelingsleder for Ankiros sprogafdeling som opbygger ordbøger og ontologier til søgning og informationsudtræk.

Bo har været en del af Ankiro siden begyndelsen og har mange års erfaring både fra sprog- og indholdsafdelingerne.

Esben Alfort

Sprogforsker (ph.d.) og leder af Ankiros afdeling for Forskning og Innovation.

Esben arbejder desuden med opbygning af systemer til informationsudtræk og udvikling af interne sprogteknologiske værktøjer og er seniorkonsulent på sproglige opgaver.