ANKIRO: Digital Tools on Human Terms

Vi er et softwarefirma hvor kombinationen af højtuddannede medarbejdere inden for sprogvidenskab og datalogi skaber en unik atmosfære og et kreativt udviklingsmiljø hvor to dage aldrig er ens. Stærke kontakter til såvel universitetsmiljøerne som vores partnere og kunder præger hverdagen, og vi er altid i gang med nye, spændende projekter.

Ankiros ekspertise er brugervenlige søgeredskaber. Brugervenlige fordi vi kombinerer vores sprogvidenskabelige og datalogiske viden i søgeredskaberne. Vi tager ikke udgangspunkt i teknologien, men i det sprog brugerne anvender. Derfor er vores slogan “Digital tools on human terms”.

En unik kombination af sprogdatabaser (ordbøger, tesaurusser, ontologier) og fuzzy logic muliggør det vi kalder “semantisk søgning” – søgning der finder det brugerne søger, ikke kun det de skriver.

Bo Vincents

Adm. direktør, partner

Esben Alfort

Forskningschef, partner

Lasse Houmøller

Kundechef

Anders Sommer

Kvalitetssikring

Annelise Larsen

Direktionsassistent

Christian Berg

Driftsansvarlig

Josefine S. Hansen

Lingvist

Hassan Hedayati

Backendudvikler

Linea Almgren

Lingvist

Matias Korn

Chefudvikler

Michelle S. Madsen

Quality Assurance

Niels Abildskov

Softwareudvikler

Nikolaj Østergaard

Backendudvikler

Olivier Hansen

Backendudvikler

Samuel Korn

Backendudvikler

Steen B. Andersen

Senior backendudvikler

Tom Madsen

Backendudvikler
Historie

I 1998 sad Jubii enevældigt på internettet i Danmark, og direktørerne Martin Thorborg, Kasper Larsen og Henrik Sørensen havde brug for en intelligent søgemaskine til deres nye portal. De mødte Bo Vincents, og sammen grundlagde de virksomheden ACSYS, forløberen for Ankiro.

ACSYS udviklede en crawler og en søgemaskine som de næste mange år dannede grundlaget for Jubiis Danmarkssøgning. I 2000 begyndte fokuseringen på enterprise search-markedet – søgemaskiner til intranet og hjemmesider. ACSYS blev omdannet til Ankiro som i løbet af kort tid opnåede en førende position i Danmark inden for informationssøgning, vidensdeling og sprogteknologi.

I dag ejes Ankiro af adm. direktør Bo Vincents, Esben Alfort og Steen Bøhm Andersen. Yderligere anparter ejes af tidligere medarbejdere.

Arbejdsmiljø

I Ankiro ønsker vi at medarbejderne både trives og udfordres hver dag. Derfor tilbyder vi løbende videreuddannelse og karriereplanlægning, samtidig med der er tid til at dyste ved bordfodboldbordet eller PlayStationen.

Vi lægger vægt på en uformel omgangstone og en flad ledelsesstruktur hvor hver enkelt medarbejder tager et personligt ansvar for egne projekter og følger dem til dørs.

Vi bor på to etager i en gammel ejendom i Kompagnistræde 10, midt i København. Den gyldne bagerkringle over døren i baggården vidner om at huset oprindeligt var en bagergård, opført i 1796 for bagermester Peder Lou.