Forskningsvirksomheden Ankiro

Sprog­teknologisk forskning

Med Ankiro som samarbejdspartner får du adgang til den mest avancerede sprogteknologi: Vores søgeteknologi tager f.eks. udgangspunkt i den nyeste forskning i, hvad der får søgemaskinebrugere til at formulere deres behov som de gør. Dermed får du som kunde den bedste udnyttelse af de mange muligheder, der ligger i Ankiros avancerede søgeteknologi.

Sprog, sprogteknologi, datalogi, kunstig intelligens

Samarbejde

Ankiros sprogafdeling arbejder tæt sammen med danske og internationale forskningsmiljøer inden for sprog, sprogteknologi, datalogi og kunstig intelligens. På den måde sikrer vi at Ankiros sprogteknologiske værktøjer hele tiden er på forkant med udviklingen, samtidig med at vi støtter og bidrager til den sprogteknologiske forskning i Norden.

Forskningssamarbejde over grænser

Tværnational forskning

På europæisk plan deltager vi i tværnationalt forskningssamarbejde med universiteter, institutter og virksomheder i bl.a. Tyskland, hvor Ankiros ekspertise i automatisk informationsudvinding fra tekster er efterspurgt. Til gengæld bliver vi opdateret med de nyeste metoder inden for maskinlæring og kunstig intelligens. Resultatet er en teknologi der kombinerer det bedste inden for sprog og IT.